Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΡΥΘΜΟ!!!

Αστεράκια μου καλημέρα!!! 
Ελπίζω να είστε κεφάτοι γιατί σήμερα έχω να σας προτείνω τρία πραγματάκια τα οποία θέλουν πολλή φαντασία, κέφι, ζωντάνια και ρυθμό! 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το πρώτο βιντεάκι μας για σήμερα που αναφέρεται σε ένα στρατιωτικό εμβατήριο που έγραψε ο Γιόχαν Στράους για να τιμήσει τη νίκη του στρατηγού Ρατζέτσκυ σε μια σημαντική μάχη του 1848!
Δώστε προσοχή στα τέταρτα (τα), τα όγδοα (τι-τι) και αλλά και τις αγαπημένες μας παύσεις (σςς)!
Σε κάποια σημεία μάλιστα, θα σας ζητηθεί να γίνετε και μαέστροι και να διευθύνετε την ορχήστρα, οπότε προσοχή! Μη ξεχάσετε το μαγικό ραβδάκι σας, τη μπαγκέτα! Και σε περίπτωση που μπερδευτείτε, το βιντεάκι κι αόρατος ο μαέστρος του είναι εκεί για να σας καθοδηγήσουν!
Marxa de Radetzky - Johann Strauss (πατήστε το σύνδεσμο)

Τώρα που πήρατε μια πρώτη γεύση, πάμε σε ένα ακόμη βιντεάκι που έχει επιμεληθεί η συνάδελφος κ. Μπάρλια. Πρόκειται για ένα δημοφιλές απόσπασμα από τη σουίτα Πέερ Γκυντ του Νορβηγού συνθέτη Ένβαρντ Γκρικ που μιλάει για νάνους, θησαυρούς και βασιλιάδες!
Αυτή τη φορά, βάλτε τη δική σας πινελιά! Χρησιμοποιήστε το σώμα σας για να δώσετε τον παλμό! Χτυπήματα στα γόνατα, τα πόδια, παλαμάκια ή και στράκες! Μπορείτε να παίξετε και με διάφορα μικρά οργανάκια που ίσως έχετε στο σπίτι! Ή ακόμα και με τα κουζινικά της μαμάς (με την άδειά της και με προσοχή βεβαίως, βεβαίως)!
Μην ξεχαστείτε όμως!!! Παρόλο που η μουσική ξεκινάει αργά, στο τέλος θα είναι σα να τρέχετε σε αγώνα δρόμου! Προσοχή στα απότομα φρεναρίσματα!!!
In the hall of the Mountain King (πατήστε το σύνδεσμο)

Και τώρα πάμε σε κάτι τελείως διαφορετικό! Πιο σύγχρονο!!! Kαι ίσως πιο απαιτητικό γιατί αυτή τη φορά καλείστε να δώσετε τον παλμό με όποιο μέσο θέλετε εσείς (χρησιμοποιώντας το σώμα σας, τη φωνή σας, μουσικά όργανα ή και αντικείμενα του σπιτιού σας)  αλλά και να κάνετε τη δική σας χορογραφία!!! Ουσιαστικά, θα είναι σα να κάνετε το δικό σας βιντεοκλίπ! Βάλτε στο παιχνίδι και την οικογένειά σας! Υπάρχουν ρόλοι για όλους, σε μουσική έκπληξη!
Mi Gente(πατήστε το σύνδεσμο, η επεξεργασία του βίντεο είναι της συναδέλφου κ. Μπάρλια)

Κι αν κάποιος από σας θελήσει να μοιραστεί μαζί μου μέσω email το βιντεοκλίπ του, θα χαρώ πολύ!!!

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!


3 σχόλια:

  1. Είναι τέλεια όλα τα βίντεο . Ακόμα και η αδελφή μου χόρεψε .
    Αλίκη Α. Ε1 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια Αλικάκι! Μ’αρέσει πολύ που διασκεδάσατε οικογενειακώς!!! Να περνάς όμορφα και να προσέχεις!! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  2. Κυρία ήταν πολύ ωραία και τα τρία τραγούδια!!! Εγώ άκουσα δύο φορές τα δύο τελευταία τραγούδια, και χόρεψα πάρα πολύ!!! Μου άρεσαν πολύ ευχαριστούμε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή