Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Bonjour à tous et on continue...Καλημέρα σε όλους και συνεχίζουμε...


Παιδιά μου καλώς σας βρήκα και πάλι. 

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Σήμερα θα σας προτείνω να ακούσετε ένα επίκαιρο γαλλικό τραγούδι πατώντας εδώΤο ερμηνεύει  ο τραγουδιστής από τη Γαλλία Calogero. Ο καλλιτέχνης που βρίσκεται κι εκείνος σε εγκλεισμό στο σπίτι του όπως όλοι μας, δήλωσε ότι όλα τα δικαιώματα του τραγουδιού από την κυκλοφορία του σε όλες τις πλατφόρμες θα μεταφερθούν στο νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας του. Σε αυτούς εξάλλου το αφιερώνει.
Στο αρχείο word  εδώ που σας επισυνάπτω θα βρείτε τα λόγια του τραγουδιού καθώς και την μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.
1η άσκηση
Ψάξτε και βρείτε μέσα στους στίχους του τραγουδιού, δύο ουσιαστικά αρσενικά και δύο θηλυκά και γράψτε τα στον πίνακα εδώ μαζί με τη σημασία τους που θα τη βρείτε ψάχνοντας σε κάποιο γαλλοελληνικό λεξικό που διαθέτετε ή στο google translate έναν διεθνή διαδικτυακό μεταφραστή. Στον τίτλο της ανάρτησής σας  γράψτε το όνομά σας και το αρχικό του επιθέτου σας. Για να γράψετε στον πίνακα κάντε διπλό κλικ με το ποντίκι σας επάνω ή απλά πατήστε το (+) που βλέπετε.

Στη συνέχεια σας προτείνω δύο διαδραστικές ασκήσεις πάνω στην 1η ενότητα του βιβλίου μας που συνδυάζουν και ήχο.
2η άσκηση
Πατήστε  εδώ για να βάλετε στη σειρά τις φράσεις και  να σχηματιστεί ένας διάλογος.
 και
3η άσκηση
Πατήστε εδώ για να κάνετε μία άσκηση αντιστοίχισης και να δουλέψετε το λεξιλόγιο με τα σχολικά είδη. 
Συμβουλή: Κάθε φορά να ανοίγετε σε ξεχωριστή σελίδα κάθε σύνδεσμο που να μη χάνετε την αρχική και να μην αναγκαζόσαστε να γυρίζετε πίσω αλλά και για να έχετε παράλληλα ανοιγμένα τα αρχεία όπου χρειάζεται. A plus!







1 σχόλιο:

  1. Κυρία ήταν πολύ ωραία αυτά που μας στείλατε!!! Μου άρεσε και το τραγούδι, αλλά και η άσκηση που πρέπει να βρούμε αρσενικά και θηλυκά ουσιαστικά.....
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή